Visclub
De Parkvissers
Mechelen

Reglement Extern Criterium 2018

Het extern criterium zijn wedstrijden welke NIET in het groendomein “Vrijbroekpark” worden gehouden, dus op verplaatsing. Op de activiteitenkalender worden deze aangeduid met het symbool X.

Om in aanmerking te komen voor het eindklassement en de prijs die daaraan gekoppeld is, moet men aan 50% + 1 van de wedstrijden hebben deelgenomen.

Er is een vergoeding voor dit criterium voorzien, dit zal worden verdeeld volgens het aantal deelgenomen (geviste) wedstrijden.

De wedstrijdresultaten worden verrekend volgens het volgende puntensysteem:

Van de 1ste tot de 15de plaats volgens de behaalde plaats in de uitslag, vanaf de 16de plaats heeft iedere deelnemer 16 punten. Indien men niet mee vist krijgt men 30 punten. De 2 minst goede wedstrijdresultaten worden niet verrekend in de einduitslag. Indien het criterium een oneven aantal wedstrijden heeft, dan wordt dit afgerond naar beneden.

Voorbeeld:

13 deelnames, 50% = 6,50 + 1 deelname = 7,50 deelnames dan moet men 7 deelnames hebben om in aanmerking te komen voor een prijs in de einduitslag. De deelnemer met het minst aantal punten is de winnaar van dit criterium. Bij gelijke stand telt het hoogst totaal gevangen gewicht.

De eerste van het klassement krijgt een aandenken.